Компресори за въздух

Компресори за въздух в онлайн магазинът за машини и инструменти el-mashini.bg. Компресорите за въздух са машини, които се използват за нагнетяване на газове. Това е процес при който налягането на въздуха се увеличава за сметка на обема му. Компресорите се разделят на два основни вида според начина си на действие – бутални и винтови. И буталните и винтовите компресори работят в отворен цикъл – засмукват въздух, изпращат го към консуматора и засмукват ново количество въздух. Компресорите най – често се използват за захранване със сгъстен въздух пневматичните машини и инструменти.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от компресори за въздух на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас компресори е гарантирано от производители, като – Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
При изборът на компресор за въздух е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди, за да останете напълно удовлетворени от покупката си. Най – важните технически характеристики на компресорите за въздух са големината на ресивера (резервоарът за сгъстен въздух) – колкото е по – голям, толкова по – малко се усещат пулсациите по време на работа. Други важни параметри са – производителност, налягане при изхода, степен на сгъстяване, консумирана мощност, ниво на шум, размер и тегло, цена, наличие на мазилни вещества във въздуха и др. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на нов компресор за въздух са:

Компресори за въздух

Според начина си на действие, компресорите се делят на бутални и винтови. Буталните компресори са по – старият, но въпреки най – масово използваният и търсен вид компресори на пазара. Буталните компресори се характеризират с елементарна, но много ефективна конструкция, компактност и ниски цени за закупуване и експлоатация. В зависимост от максималното налягане на изхода, буталните компресори се делят на компресори за ниско налягане и компресори за високо налягане. Буталните компресори за ниско налягане са най – разпространеният вид компресори на пазара и сгъстяват въздуха в границите 8 – 15 bar. Големината на ресивера на този вид компресори е в границите 12 – 50 литра. Колкото е по – голям, толкова по – тихо работи машината, но става по – трудно подвижна. Компресори за средно и високо налягане сгъстяват газа до около 100 bar. Тези машини са с индустриална цел и малко сериино производство.
Винтовите компресори се характеризират с много компактна конструкция, елементарна експлоатация, дълъг експлоатационен живот, както  и голяма ефективност. Винтовите компресори покриват широки диапазон от мощности, подходящо решение за приложения, изискващи ниски налягания и голям дебит при висока ефективност на процеса.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин са:

  • Водни помпи и хидрофори
  • Колички за инструменти
  • Лебедки и телфери
  • Гайковерти
  • Акумулаторни машини
  • Крикове и преси