Помпи за вода

Помпи за вода в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Водните помпи имат много широкоспектърно приложение и са подходящи за използване, както в професионалните, така и в домашните градини. Приложението им изцяло зависи от техническите им характеристики и специфичните ви нужди. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от – градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас помпи за вода е гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и др.
Помпите за вода имат много широкоспектърно приложение, което зависи от техническите им характеристики. При закупуване на помпа за вода или хидрофор е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и от вида на изпомпваната вода. Ако водата съдържа твърди частици трябва да се използват само специализираните помпи за вода пригодени за работа с мръсна вода. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на водна помпа или хидрофор са:

Помпи за вода

В зависимост от техническите си характеристики помпите за вода се разделят на – градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори.
Градинските водни помпи са сред най – търсените водни помпи на пазара. Градинските водни помпи предимно се използват за поливане на различни видове насъждения. По – голямата част от предлаганите градински водни помпи на пазара са центробежни за монтаж на сухо. Максималната дълбочина на засмукване е 8 – 9м и изхвърляне на водата на 20 – 40м.
Потопяемите и дренажните водни помпи се използват за засмукване на вода от по – голяма дълбочина. Тези помпи са сред най – търсените на пазара, заради широкоспектърното си приложение и лесната работа с тях. Потопяемите и дренажните водни помпи могат да бъдат използвани за изпразване на водни басейни, отводняване на мазета и други помещения, за изпразване на дренажни шахти, изпомпване на вода от кладенци и др.
Водните помпи за замърсена вода се използват когато изпомпваната вода съдържа пясък или дуги твърди частици. Останалите видове помпи за вода не са пригодени за изпомпване на вода, която е замърсена. Водните помпи за силно замърсени води се използват, когато изпомпваната вода съдържа твърди частици, като пясък или чакъл с големина от 5 до 70 мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и комбинация между двата модела, която е много търсена, заради сигурността, която дава по време на работа. Характеризират се с висока производителност, лесна експлоатация и техническо обслужване, и ниски разходи.
Бензиновите водни помпи се използват, когато е необходимо голямо количество вода и земеделската площ не разполага с електричество.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Гайковерти

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Гайковертите са машини, които се използват за завиване и отвиване на гайки. Гайковертите работят чрез ударно действие – серия удари с голяма честота. Този начин на работа на гайковертите им позволява да достигнат въртящ момент значително по – голям от този на ръчните отвертки или стандартните модели бормашини. В зависимост от задвижването си, гайковертите се делят на електрически, акумулаторни и пневматични. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от електрически, акумулаторни и пневматични гайковерти на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас гайковерти е гарантирано от производители, като – Force, Hans Tools, Chicago Pneumatic, Jonnesway, Bosch, Skil, Metabo, Raider, RTR, Einhell и други.
При изборът на гайковерт е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и работни изисквания. Електрическите гайковерти са подходящи за работа, както в професионални, така и в домашни условия. Пневматичните гайковерти са изцяло с професионално приложение и се задвижват със сгъстен въздух. Акумулаторните гайковерти са сравнимо малки и много подходящи за работа, когато пространствата са ограничени.
Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на гайковерт са:

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти

Гайковертите са машини, приложението на които е отвиване и завиване на винтове, гайки и други скрепителни елементи. Гайковертите са мощни машини и с тяхна помощ имате възможност да се справите с лекота с големи скрепителни елементи, ръждясали или клеясали резби, големи винтове за дърво и др. Гайковертите предават въртящият си момент чрез ударно действие, благодарение на което имате възможност значително да увеличите бързината и удобството по време на работа. Според задвижването си гайковертите биват – електрически, пневматични и акумулаторни.
Електрическите гайковерти се характеризират с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания. Удобни са за работа, както в професионални, така и в домашни условия.
Акумулаторните гайковерти са сравнимо малки машини задвижвани от заряда на батерията си. Много са подходящи за работа в ограничени пространства, защото при тях липсва захранващият кабел или маркуч. Акумулаторните гайковерти се характеризират със сравнимо по – малка мощност от електрическите и пневматичните гайковерти, лесни за употреба и транспорт, но време за експлоатация ограничено от заряда на батерията им.
Пневматичните гайковерти са изцяло професионални машини характеризиращи се с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания. Задвижват се от сгъстен въздух, а не от електричество, което ги прави безопасни за работа в опасни и лесно запалими работни среди. Пневматичните машини имат много по – опростена конструкция от електрическите, което прави техническите неизправности рядкост.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Колички за инструменти

Колички за инструменти в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Количките за инструменти, инструменталните куфари и органайзерите са чудесно попълнение за всеки професионален или домашен сервиз. С тяхна помощ се постига удобство и подреденост на работното място. Количките за инструменти са с метална конструкция, което ги прави издръжливи на големи натоварвания, имат голяма товароносимост и дълъг експлоатационен живот. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от колички за инструменти, инструментални куфари и органайзери на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас колички за инструменти, инструментални куфари и органайзери е гарантирано от производители, като Force, Topmaster, Hans Tools, Bolter и други.
При изборът на количка за инструменти, инструментален куфар или органайзер е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. Органайзерите и инструменталните куфари са най – подходящи за домашната работилница или за по – лесен транспорт на инструменти. Количките з аинструменти предимно се използват в професионалните работилници за ремонт на различни видове машини и транспортни средства. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите, както попълнени с качествени инструменти колички, така и празни. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на количка за инструменти, инструментален куфар или органайзер са:

Колички за инструменти

Количките за инструменти са чудесно попълнение за всеки професионален сервиз. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите инструментални колички с пет, шест или седем чекмеджета. Ако разполагате с много на брой инструменти имате възможност да закупите и надстройка за количката си за инструменти. Подредбата на инструментите става или директно в чекмеджетата или в специално пригодени модули. За по – лесна мобилност, на количките за инструменти са монтирани колелца със спирачки. Количките за инструменти имат и централно заключване, което не позволява внезапното им отваряне и разпиляване на инструментите. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите, както празни колички за инструменти, така и предварително попълнени с висококачествени, разнообразни инструменти.
Умален вариант на количките за инструменти са инструменталните куфари и органайзерите. Те предимно се използват за съхранение на малко на брой на инструменти в дома или сервиза и за по – лесният им транспорт. Инструменталните куфари са с метална и устойчива на натоварвания конструкция. Органайзерите са произведени от здрава пластмаса с голяма товароносимост. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите различни по размер, прегради и чекмеджета инструментални куфари и органайзери.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Компресори за въздух
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

 

Крикове и преси

Крикове и преси в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Криковете и пресите са хидравлични машини, които имат много еднакво устройство, но различно приложение. Хидравличните криковете са товароподемни устройства за вертикално издигане на товари. Хидравличните преси могат да бъдат определени, като ковашко – щамповъчни устройства за рязане, щанцоване и огъване на различен вид тръби и други материали. Устройството на хидравличните машини е просто, но доказало се, като много ефективно. Принципното устройство на хидравличните машини и инструменти е два свързани с тръба цилиндъра. В цилиндрите са поставени бутала и системата е попълнена с машинно масло. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от хидравлични крикове и преси на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки е гарантирано от най – добрите производители на пазара.
При изборът на хидравличен крик или преса е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. В зависимост от приложението си криковете се различават по големина, товароподемност, начин на работа и преносимост. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на хидравличен крик или преса са:

Крикове и преси

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от хидравлични крикове и преси на сравнимо ниски цени. Малка част от машините, които сме приготвили за вас са – винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки.
Криковете се използват за вертикално издигане на товари. Според конструкцията си се делят на винтови, хидравлични и пневматични.
Винтовият крик предимно се използва за вертикално издигане на превозни средства чрез поставяне на палецът им в специално предназначена в купето кухина. Въпреки голямата си товароподемност до 50 тона и компактността си са по – малко търсени и използвани от хидравличните.
Криковете тип крокодил са сред най – търсените видове крикове на пазара. Подходящи са за използване, както в професионални, така и в домашни условия. Различните модели крикове тип крокодил могат да повдигат детайлите на височина от 9 до 50 см.
Хидравличните крикове могат да бъдат както с ръчно, така и с механично задвижване. Хидравличните крикове са сред най – търсените видове крикове на пазара, заради голямата си товароподемност, дълъг експлоатационен живот, компактност и ниска цена.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и редица специализирани крикове, като – крикове за скорости или трансмисионни инструменти, кранове за повдигане на двигатели, хидравлични скоби за пружини, цилиндри за събиране, разпъвачки, хидравлични преси и други.
Хидравличните преси са устройства за рязане, щанцоване и огъване на различен вид тръби. Най- често се използват за ремонт на автомобили – избиване на лагери, водопроводни инсталации и много други области.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Компресори за въздух
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Бутални и винтови компресори за въздух

Бутални и винтови компресори за въздух в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Компресорите са машини, които нагнетяват газове. Принципният начинът на работа на различните видове компресори е сравнително прост – засмукват определено количество газ и увеличават обема му, като намаляват обема му, като работят в отворен цикъл. Според начина си на работа компресорите се разделят на два основни типа – бутални и винтови, а според конструкцията си – на едностъпални и многостъпални. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от бутални и винтови компресори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас компресори е гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
При изборът на компресор е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди, за да закупите машината с правилните параметри на работа. Най – важните технически характеристики са компресорите са:

 • големината на въздушният резервоар (ресивера) – тъй като той изпълнява ролята на акумулатор на сгъстеният въздух, колкото е по – голям, с толкова по – малко пулсации работи машината
 • налягане на изхода
 • производителност
 • степен на сгъстяване
 • консумирана енергия по време на работа
 • размер и тегло
 • нива на шум по време на работа
 • наличие на мазилни вещества във въздуха след преминава през компресора
 • цена за закупуване, поддръжка и експлоатация

Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на нов бутален или винтов компресор са:

Бутални и винтови компресори за въздух

Според начина си на работа компресорите се разделят на два основни типа – бутални и винтови.
Буталните компресори са най – старият, но все още най – използваният и търсен вид компресори на пазара. Буталните компресори за въздух се характеризират с елементарна конструкция и експлоатация, компактни размери, висока ефективност по време на работа и ниска цена за закупуване и поддръжка. Според мощността си, буталните компресори се делят на компресори за ниско налягане и компресори за средно и високо налягане. Буталните компресори за ниско налягане имат възможност да сгъстяват газа до около 15bar. По – голямата част от предлаганите бутални компресори на пазара имат възможност да сгъстяват въздуха до около 8bar. Буталните компресори за средно и високо налягане са професионални машини, които предимно се използват с индустриални цели. Те имат възможност да сгъстяват въздуха до около 100bar.
Винтовите компресори покриват широки диапазон от мощности, подходящо решение за приложения, изискващи ниски налягания и голям дебит при висока ефективност на процеса. Винтовите компресори за въздух се характеризират с елементарна експлоатация, дълъг живот, компактна конструкция и сравнимо ниски цени.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Помпи за вода и хидрофорни системи

Помпи за вода и хидрофорни системи в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Помпите за вода и хидрофорите са широко използвани, както от професионалистите, така и от любителите градинари. Приложението на водните помпи е много широкоспектърно и единствено зависи от специфичните ви нужди и техническите характеристики на машината. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Всички предлагани от нас водни помпи и хидрофори са с качество гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
Изборът на водна помпа или хидрофор изцяло зависи от специфичните ви нужди и от вида на използваната вода. Ако засмукваната вода съдържа твърди частици се използват само специално пригодените водни помпи за замърсена вода. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на помпа за вода или хидрофор са:

Помпи за вода и хидрофорни системи

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори.
Градинските водни помпи са сред най – търсените и предпочитан помпи на пазара. Градинските водни помпи се характеризират с ниска цена за закупуване и поддръжка, лесна експлоатация и удобство. По – голямата част от градинските помпи предлагани на пазара са центробежни с предназначение за монтаж на сухо. Максималната дълбочина на засмукване е 8 – 9 метра и изхвърляне на водата на 20 – 40 метра.
Потопяемите и дренажните водни помпи се използват, когато се засмуква вода от по – голяма дълбочина. Потопяемите и дренажните водни помпи имат много широкоспектърно приложение и могат да бъдат използвани за изпразване на водни басейни, отводняване на различни помещения, дренажни шахти, изпомпване на вода от кладенци и други. Този вид помпи се характеризират с широкоспектърно приложение, лесна употреба и сравнимо ниска цена.
Хидрофорите се използват, когато има на разположение източник на вода, който осигурява постоянен поток с постоянно налягане.
Бензиновите водни помпи се използват, когато нужната вода е в големи количества и няма възможност за ползване на електричество. Бензиновите водни помпи се характеризират с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания.
Когато изпомпваната вода съдържа твърди частици се използват помпите за замърсени води. С тяхна помощ имате възможност да използвате вода, която съдържа твърди частици, като пясък и чакъл с големина от 5 до 70мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и водни помпи, които са комбинация между помпите за мръсна и чиста вода. Този вид водни помпи са сред най – търсените на пазара, заради широкоспектърното си приложение и сигурността, която дават по време на работа.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини

Хидравлични инструменти – винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси

Хидравлични инструменти – винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Хидравличните машини имат много просто, но много ефективно устройство – два свързани цилиндъра с различни диаметри. В цилиндрите има бутала и машинно масло. Под този прост принцип работят всички хидравлични крикове и преси на пазара. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от различни видове винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас хидравлични крикове и преси е гарантирано от най – добрите производители на пазара.
При изборът на хидравлични инструменти е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът са:

Хидравлични инструменти – винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси

Хидравлични крикове

Криковете са товароподемни устройства за вертикално издигане на товари. Криковете предимно се използват за повдигане на различни видове превозни средства и са широко разпространени и използвани, както в професионални, така и в домашни условия. Според начина си на работа се делят на винтови, хидравлични и пневматични. Според техническите си характеристики криковете се делят на винтов, хидравличен, пневмохидравличен и тип крокодил.
Винтовите крикове се използват, като палецът им се постави в специална кухина на в купето на автомобилът. Въпреки голямата им товароподемност от 50 тона, ограниченото им приложение ги прави по – малко желани от хидравличните крикове.
Криковете тип крокодил са широко разпространени, както сред професионалистите в сервизите, така и в домашните гаражи. Характеризират се с голяма товароподемност и височина на издигане, която варира спрямо модела и производителя от 9 до 50см.
Хидравличните крикове са най – широко разпространените и желаните от майсторите крикове на пазара. Характеризират се с дълъг експлоатационен живот, лесно използване и товароподемност, която варира от 2 до 20 тона.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и голямо разнообразие от специализирани хидравлични инструменти, като – крикове за скорости или трансмисионни инструменти, кранове за повдигане на двигатели, хидравлични скоби за пружини, цилиндри за събиране, разпъвачки, хидравлични преси и др.
Хидравличните преси са ковашко-щамповъчни устройства за рязане, щанцоване, огъване на различен вид тръби и др. Хидравличните преси предимно се използват за извършване на ремонтни дейности по автомобили – избиване на лагери, водопроводни инсталации и други области.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Инструментални колички
 • Водни помпи и хидрофори
 • Пневматични машини
 • Акумулаторни инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Циркуляри

Инструментални колички

Инструментални колички и куфари в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Инструменталните колички са незаменимо попълнение за всеки професионален сервиз или по – голяма домашна работилница. С тяхна помощ се постига подреденост и удобство по време на работа. С тяхна помощ имате възможност да съхранявате на едно място всички налични инструменти, удобно подредени в чекмеджета, а някои модели инструментални колички разполагат и с специализирани модули за още по – лесна подредба. За съхранение или по – лесно пренасяне на малък брой инструменти имате възможност да закупите инструментални куфари или органайзери.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от празни или попълнени колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари на сравнимо ниски цени. Качеството на всички предлагани от нас инструментални колички, куфари и органайзери е гарантирано от производители, като – Force, Topmaster, Hans Tools, Bolter и други. При изборът на инструментална количка, куфар или органайзер е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди. Количките за инструменти предимно се използват предимно в професионалните сервизи, а органайзерите и куфарите в домашни условия или за транспортиране на инструментите. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът са:

Инструментални колички

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от празни и оборудвани колички за инструменти, куфари и органайзери на сравнимо ниски цени.
Най – разпространените колички за инструменти на пазара разполагат с пет – седем чекмеджета, но се предлагат и надстройки ако разполагате с много на брой инструменти. Поставянето на инструменти е в чекмеджетата, които могат да бъдат със специални модули или с гумени подложки. В зависимост от специфичните си нужди, в нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите празни колички за инструменти или предварително оборудвани колички с висококачествени инструменти. За по – лесната мобилност на количките са монтирани колелца със спирачки и повечето модели разполагат с централно заключване, което не позволява внезапно отваряне.
Освен колички за инструменти, в нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и инструментални куфари и органайзери. Характеризират се със здрава конструкция от метал или пластмаса. Органайзерите и инструменталните куфари предимно се използват за съхранение на инструментите в дома или за по – лесният им транспорт.

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от празни или попълнени колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари на сравнимо ниски цени. Качеството на всички предлагани от нас инструментални колички, куфари и органайзери е гарантирано от производители, като – Force, Topmaster, Hans Tools, Bolter и други.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Водни помпи и хидрофори
 • Крикове и преси
 • Пневматични машини
 • Акумулаторни инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Циркуляри

 

Водни помпи за напояване

Водни помпи за напояване в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Водните помпи и хидрофорите се използват за напояване и отводняване на различни видове земеделски площи, кладенци и др. Приложението на водните помпи е много широкоспектърно и изцяло зависи от специфичните ви нужди и техническите възможности на избраната от вас машина. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от водни и помпи и хидрофори на сравннимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Малка част от видовете помпи, които имате възможност да намерите при нас са: градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи, хидрофори и други. Качеството на всички предлагани от нас водни помпи е гарантирано от производители, като – Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
При изборът на водна помпа е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди, за да може да останете напълно удовлетворени от покупката си. Най – важните технически характеристики на водната помпа са максималната дълбочина на засмукване, максималната дължина на изхвърляне на водата, мощността и вида на водата, с която може да работи помпата. Ако засмукваната вода съдържа твърди частици, като чакъл или пясък трябва да се използват само специализирани водни помпи за замъсена вода. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на водна помпа за напояване са:

Водни помпи за напояване

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи, както и хидрофори.

Градински водни помпи
Градинските водни помпи са сред най – търсените помпи на пазара и предимно се използват за напояване на различни видове насъждемия. Характеризират се със сравнимо ниски цени за закупуване и експлоатация, елементарна употреба и широкоспектърно приложение. По – голямата част от предлаганите градински водни помпи на пазара са помпи за монтаж на сухо.

Водни помпи за замърсени води
В зависимост от засмукваната вода, водните помпи се делят на помпи за чиста вода и помпи за мръсна вода. Помпите за замърсени води имат възможност да засмукват вода, която съдържа твърди частици, като пясък и чакъл с големина от 5 до 70мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и комбинация между помпи за чиста и мръсна вода, които са сред най – търсените и предпочитаните на пазара. Помпите за замърсени води се характеризират с висока производителност, лесна експлоатация и техническо обслужване, корозионна устойчивост, енергийни ниски разходи.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Инструментални колички
 • Крикове и преси
 • Пневматични машини
 • Акумулаторни инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Циркуляри

Лебедки и телфери

Лебедки и телфери в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Приложението на лебедките и телферите е много широкоспектърно и изцяло зависи от специфичните ви нужди и техническите характеристики на избраната от вас машина. Принципът на работа и техническите характеристики на лебедките и телферите са много сходни. Телферите могат да бъдат квалифицирани, като висящи електро-механични, подемно-транспортни устройства. Телферите значително увеличават скоростта на работа, която се състои от повдигане и преместване. За закачане на товара, телферите използват кука, която е закачена на верига или метално въже. Лебедките са машини със сходно приложение и технически характеристики. Лебедките също се използват за повдигане и преместване на товари, които са закачени за въже или верига, навиващи се на барабан.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от телфери и лебедки на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас лебедки и телфери е гарантирано от производители, като – Raider, RTR, Einhell, Gadget, Tongrun и други.
При изборът на лебедка и телфер е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и техническите възможности на избраната от вас машина. Лебедките предимно се използват за теглене на различни превозни средства, като автомобили, бусове и други. Телферите могат да бъдат използвани, както в професионалните заводи, работилници и складове, така и в домашни условия. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на телфер или лебедка са:

Лебедки и телфери

Телферите са подемно-транспортни устройства, които се използват за повдигане и преместване на различни товари. Предимно се използват на места, където повдигането и преместването на товари е в големи количества и с тяхна помощ значително се увеличава производителността. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите телфери за домашна употреба, които повдигат товари до 500 кг и професионални телфери, с които имате възможност да повдигате товари до 1 тон. Дебелината на въжето на професионалние телфери е 6 – 8 мм, а на любителските е 3 – 4 мм. Освен по максимален товар за повдигане, телферите могат да бъдат класифицирани и по подвижността си – стационарни, които са без ходова количка и подвижни с еднорелсова или двурелсова количка.
Лебедките са устройства за повдигане и преместване или теглене на различни видове товари. Лебедките предимно се използват за теглене на превозни средства, като коли и бусове. При лебедките повдигането и тегленето се осъществява чрез въже или верига, закачени за барабан. Лебедките с верига предимно се използват в професионалните сервизи и работилници за повдигане на тежки товари, като двигатели. Характеризират се с товароподемност до 3 тона. Лебедките с въже предимно се използват за теглене на различни товари. Товароподемността на лебедките с въже е до 6 тона.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Водни помпи и хидрофори
 • Инструментални куфари и инструменти
 • Акумулаторни машини
 • Пневматични машини
 • Винтоверти