Телфери и лебедки – електрически телфер, електрическа лебедка, лебедка за повдигане, автолебедки за теглене

Телфери и лебедки – електрически телфер, електрическа лебедка, лебедка за повдигане, автолебедки за теглене в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Телферите и лебедките имат доста широкоспектърно приложение. Телферите и лебедките се използват за вертикално издигане или за теглене на товари. Предимно се използват на места, където вертикалното издигане на тежки товари е ежедневие. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от телфери и лебедки, като – електрически телфер, електрическа лебедка, лебедка за повдигане, автолебедки за теглене на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас телфери и лебедки е гарантирано от производители, като – Raider, RTR, Einhell, Gadget, Tongrun и др.
При изборът на телфер или лебедка е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и техническите характеристики на машините. Телферите са подемно-транспортни устройства за вертикално издигане на товари. Лебедките се използват за повдигане, теглене и местене на тежки товари. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на телфер или лебедка са:

Телфери и лебедки – електрически телфер, електрическа лебедка, лебедка за повдигане, автолебедки за теглене

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от телфери и лебедки на сравнимо ниски цени. Телферите са подемно-транспортни устройства за вертикално издигане на товари чрез кука, която виси на метално въже или верига. Телферите значително увеличават скоростта на работа на места, където повдигането и местенето на товари е ежедневие. Според техническите си характеристики, телферите могат да бъдат разделени на любителски и професионални. Домашните телфери са с дебелина на въжето до 4 мм и максимална товароподемност до 500 кг. Професионалните телфери са с дебелина на въжето до 8 мм и максимално товароподемност до 1000 кг. Според подвижността си телферите се делят на стационарни и подвижни. Стационарните телфери не разполагат с ходова количка, а подвижните телфери могат да бъдат с еднорелсова или двурелсова количка.
Лебедките са машини за повдигане или преместване на тежести чрез гъвкав елемент, като въже или верига, което се навива на барабан. Според техническите си характеристики, лебедките се делят на лебедки с въже, лебедки с верига или акумулаторни лебедки.
Лебедките с верига се характеризират с опростен барабанен механизъм и предимно се използват в автосервизите. Максималната им товароподемност варира в границите 1 – 3 тона.
Лебедките с въже предимно се използват за теглене на различни превозни средства, като коли, лодки и бусове с тежина до 6 тона. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и акумулаторни лебедки, на които барабана им се задвижва не ръчно, а с акумулатор.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Инструментални колички
 • Крикове и преси
 • Пневматични гайковерти
 • Водни помпи и хидрофори
 • Шмиргели
 • Машини за плочки
 • Бетонобъркачки и миксери

Водни помпи

Водни помпи в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Водните помпи се характеризират с широкоспектърно приложение, което изцяло зависи от специфичните ви нужди и техническите характеристики на машината. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голям избор от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас водни помпи и хидрофори е гарантирано от производители, като – Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
При изборът на водни помпи и хидрофори е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди. Според начина си на монтаж, водните помпи се делят на центробежни помпи за монтаж на сухо и потопяеми помпи. Според водата, с която могат да оперират, водните помпи се делят на помпи за чиста вода и помпи за замърсена вода.
Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на водна помпа или хидрофор са:

Водни помпи

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голям избор от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени.
Градинските водни помпи са сред най – търсените и използвани водни помпи на пазара. По – голямата част от градинските водни помпи, които се предлагат на пазара са центробежни помпи за монтаж на сухо. Градинските водни помпи предимно се използват за поливане на различни видове насъждения. Различните видове и модели градински водни помпи имат възможност да засмукват вода от дълбочина 8 – 9 метра и да я изхвърлят на 20 – 40 метра.
Водните помпи за мръсна вода се използват, когато засмукваната вода съдържа твърди частици. Този вид водни помпи имат възможност да работят с води, които съдържат пясък, чакъл и други с едрина до 70мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и водни помпи, които са комбинация между помпите за мръсна и чиста вода. Намират широко приложение в градината и професионалното земеделие, заради сигурността, която дават по време на работа.
Потопяемите и дренажните водни помпи са широко разпространени на пазара, заради широкоспектърното си приложение и лесната употреба. Потопяемите и дренажните водни помпи се използват за отводняване на различни видове помещения и дренажни шахти, изпомпване на вода от кладенци, изпразване на водни басейни и др.
Бензиновите водни помпи се използват, когато се нуждаете от големи количества вода и земеделските площи са отдалечни от наличието на електричество. Бензиновите водни помпи се характеризират с голям дебит, мощност и издръжливост на големи натоварвания.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Инструментални колички
 • Крикове и преси
 • Пневматични гайковерти
 • Лебедки и телфери
 • Шмиргели
 • Машини за плочки
 • Бетонобъркачки и миксери

Колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари

Колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Срещат се във всяка професионална работилница или дом с повече на брой инструменти. Предимно се използват за съхранение на инструментите, но могат да се използват и за по – лесният им транспорт. Количките за инструменти, органайзерите и инструменталните куфари са чудесно попълнение за всеки домашен или професионален майстор, защото помагат за постигането на ред и удобство на работното място. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари на сравнимо ниски цени и експресна доставка за цялата страна. Качеството на всичките предлагани от нас колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари е гарантирано от производители, като – Force, Topmaster, Hans Tools, Bolter и др.
При изборът на количка за инструменти, органайзер или инструментален куфар е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. Количките за инструменти предимно се използват в професионалните сервизи или работилници. Характеризират се с голяма товароносимост, метална конструкция и специални оформени платна за по – лесна подредба на инструментите. Органайзерите и инструменталните куфари предимно се използват за по – лесен транспорт на инструментите или за съхранението им в домашни условия. Конструкцията им е метална или пластмасова, издръжлива на големи натоварвания. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на количка за инструменти, органайзер или инструментален куфар са:

Колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от колички за инструменти, органайзери и инструментални куфари, които са чудесно попълнение за всеки домашен или професионален сервиз.
В количките за инструменти инструментите се подреждат в чекмеджета, като някои модели разполагат със специални модули, специално пригодени за различните инструменти. По – голямата част от предлаганите на пазара колички за инструменти са с 5 – 7 чекмеджета, но в нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и надстройки за тях. За по – лесна мобилност, количките за инструменти разполагат с колелца, а за да не се отварят внезапно чекмеджетата имат и централно заключване. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите оборудвани колички за инструменти с подбрана и висококачествена окомплектовка и необорудвани колички.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и голямо разнообразие и от органайзери и инструментални куфари. Те се използват предимно в домашните работилници и за по – лесен транспорт на инструментите. Конструкцията им е метална или пластмасова. Характеризират се с голяма издръжливост, удобство и сравнимо ниски цени.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Гайковерти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Хидравлични машини – крикове и преси

Хидравлични машини – крикове и преси в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Принципното устройство на хидравличните машини е сравнимо просто, но толкова ефективно, че почти не се е променило през годините откакто са създадени. Устройството на хидравличните машини е два свързани с тръба цилиндъра, в които има бутала и цялата система е запълнена с машинно масло.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас хидравлични крикове и преси е гарантирано от производители, като – Chicago Pneumatic, Yale, Rockforce, TMP, Raider, Forsage и др.
При изборът на хидравличен крик или преса е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и вида на товарите, които ще повдигате. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и редица специализирани инструменти, като – крикове за скорости или трансмисионни инструменти, кранове за повдигане на двигатели, хидравлични скоби за пружини, цилиндри за събиране, разпъвачки, хидравлични преси и др. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на крик или преса са:

Хидравлични машини – крикове и преси

Криковете са товароподемни устройства за вертикално издигане на товари. Според устройството си биват винтови, хидравлични и пневматични. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели и крикове тип крокодил.
Винтовите крикове повдигат превозни средства чрез поставяне на палецът им в специално оформена кухина в купето. Винтовите крикове се характеризират с голяма товароподемност (до 50 тона) и компактна конструкция, но по – неудобни за работа в сравнение с хидравличните крикове.
Хидравличните крикове са сред най – търсените и използваните крикове на пазара. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите хидравлични крикове с ръчно и с механично задвижване. Характеризират се с товароподемност от 2 до 20 тона и компактна конструкция.
Пневмохидравличните крикове са професионални и специализирани инструменти с товароподемност от 20 до 60т.
Криковете тип крокодил са широко използвани, както в професионалните сервизи, така и в домашните гаражи и работилници. Характеризират се с голяма товароподемност и възможност за повдигане на товара от 9 до 50 см.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и редица специализирани инструменти, като – крикове за скорости или трансмисионни инструменти, кранове за повдигане на двигатели, хидравлични скоби за пружини, цилиндри за събиране, разпъвачки, хидравлични преси и др.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Гайковерти
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Помпи за вода

Помпи за вода в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Водните помпи имат много широкоспектърно приложение и са подходящи за използване, както в професионалните, така и в домашните градини. Приложението им изцяло зависи от техническите им характеристики и специфичните ви нужди. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от – градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас помпи за вода е гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и др.
Помпите за вода имат много широкоспектърно приложение, което зависи от техническите им характеристики. При закупуване на помпа за вода или хидрофор е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и от вида на изпомпваната вода. Ако водата съдържа твърди частици трябва да се използват само специализираните помпи за вода пригодени за работа с мръсна вода. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на водна помпа или хидрофор са:

Помпи за вода

В зависимост от техническите си характеристики помпите за вода се разделят на – градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори.
Градинските водни помпи са сред най – търсените водни помпи на пазара. Градинските водни помпи предимно се използват за поливане на различни видове насъждения. По – голямата част от предлаганите градински водни помпи на пазара са центробежни за монтаж на сухо. Максималната дълбочина на засмукване е 8 – 9м и изхвърляне на водата на 20 – 40м.
Потопяемите и дренажните водни помпи се използват за засмукване на вода от по – голяма дълбочина. Тези помпи са сред най – търсените на пазара, заради широкоспектърното си приложение и лесната работа с тях. Потопяемите и дренажните водни помпи могат да бъдат използвани за изпразване на водни басейни, отводняване на мазета и други помещения, за изпразване на дренажни шахти, изпомпване на вода от кладенци и др.
Водните помпи за замърсена вода се използват когато изпомпваната вода съдържа пясък или дуги твърди частици. Останалите видове помпи за вода не са пригодени за изпомпване на вода, която е замърсена. Водните помпи за силно замърсени води се използват, когато изпомпваната вода съдържа твърди частици, като пясък или чакъл с големина от 5 до 70 мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и комбинация между двата модела, която е много търсена, заради сигурността, която дава по време на работа. Характеризират се с висока производителност, лесна експлоатация и техническо обслужване, и ниски разходи.
Бензиновите водни помпи се използват, когато е необходимо голямо количество вода и земеделската площ не разполага с електричество.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Гайковерти

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Гайковертите са машини, които се използват за завиване и отвиване на гайки. Гайковертите работят чрез ударно действие – серия удари с голяма честота. Този начин на работа на гайковертите им позволява да достигнат въртящ момент значително по – голям от този на ръчните отвертки или стандартните модели бормашини. В зависимост от задвижването си, гайковертите се делят на електрически, акумулаторни и пневматични. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от електрически, акумулаторни и пневматични гайковерти на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас гайковерти е гарантирано от производители, като – Force, Hans Tools, Chicago Pneumatic, Jonnesway, Bosch, Skil, Metabo, Raider, RTR, Einhell и други.
При изборът на гайковерт е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и работни изисквания. Електрическите гайковерти са подходящи за работа, както в професионални, така и в домашни условия. Пневматичните гайковерти са изцяло с професионално приложение и се задвижват със сгъстен въздух. Акумулаторните гайковерти са сравнимо малки и много подходящи за работа, когато пространствата са ограничени.
Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на гайковерт са:

Електрически гайковерти, акумулаторни гайковерти и пневматични гайковерти

Гайковертите са машини, приложението на които е отвиване и завиване на винтове, гайки и други скрепителни елементи. Гайковертите са мощни машини и с тяхна помощ имате възможност да се справите с лекота с големи скрепителни елементи, ръждясали или клеясали резби, големи винтове за дърво и др. Гайковертите предават въртящият си момент чрез ударно действие, благодарение на което имате възможност значително да увеличите бързината и удобството по време на работа. Според задвижването си гайковертите биват – електрически, пневматични и акумулаторни.
Електрическите гайковерти се характеризират с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания. Удобни са за работа, както в професионални, така и в домашни условия.
Акумулаторните гайковерти са сравнимо малки машини задвижвани от заряда на батерията си. Много са подходящи за работа в ограничени пространства, защото при тях липсва захранващият кабел или маркуч. Акумулаторните гайковерти се характеризират със сравнимо по – малка мощност от електрическите и пневматичните гайковерти, лесни за употреба и транспорт, но време за експлоатация ограничено от заряда на батерията им.
Пневматичните гайковерти са изцяло професионални машини характеризиращи се с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания. Задвижват се от сгъстен въздух, а не от електричество, което ги прави безопасни за работа в опасни и лесно запалими работни среди. Пневматичните машини имат много по – опростена конструкция от електрическите, което прави техническите неизправности рядкост.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Компресори
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Колички за инструменти

Колички за инструменти в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Количките за инструменти, инструменталните куфари и органайзерите са чудесно попълнение за всеки професионален или домашен сервиз. С тяхна помощ се постига удобство и подреденост на работното място. Количките за инструменти са с метална конструкция, което ги прави издръжливи на големи натоварвания, имат голяма товароносимост и дълъг експлоатационен живот. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от колички за инструменти, инструментални куфари и органайзери на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас колички за инструменти, инструментални куфари и органайзери е гарантирано от производители, като Force, Topmaster, Hans Tools, Bolter и други.
При изборът на количка за инструменти, инструментален куфар или органайзер е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. Органайзерите и инструменталните куфари са най – подходящи за домашната работилница или за по – лесен транспорт на инструменти. Количките з аинструменти предимно се използват в професионалните работилници за ремонт на различни видове машини и транспортни средства. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите, както попълнени с качествени инструменти колички, така и празни. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на количка за инструменти, инструментален куфар или органайзер са:

Колички за инструменти

Количките за инструменти са чудесно попълнение за всеки професионален сервиз. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите инструментални колички с пет, шест или седем чекмеджета. Ако разполагате с много на брой инструменти имате възможност да закупите и надстройка за количката си за инструменти. Подредбата на инструментите става или директно в чекмеджетата или в специално пригодени модули. За по – лесна мобилност, на количките за инструменти са монтирани колелца със спирачки. Количките за инструменти имат и централно заключване, което не позволява внезапното им отваряне и разпиляване на инструментите. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите, както празни колички за инструменти, така и предварително попълнени с висококачествени, разнообразни инструменти.
Умален вариант на количките за инструменти са инструменталните куфари и органайзерите. Те предимно се използват за съхранение на малко на брой на инструменти в дома или сервиза и за по – лесният им транспорт. Инструменталните куфари са с метална и устойчива на натоварвания конструкция. Органайзерите са произведени от здрава пластмаса с голяма товароносимост. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите различни по размер, прегради и чекмеджета инструментални куфари и органайзери.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Компресори за въздух
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

 

Крикове и преси

Крикове и преси в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Криковете и пресите са хидравлични машини, които имат много еднакво устройство, но различно приложение. Хидравличните криковете са товароподемни устройства за вертикално издигане на товари. Хидравличните преси могат да бъдат определени, като ковашко – щамповъчни устройства за рязане, щанцоване и огъване на различен вид тръби и други материали. Устройството на хидравличните машини е просто, но доказало се, като много ефективно. Принципното устройство на хидравличните машини и инструменти е два свързани с тръба цилиндъра. В цилиндрите са поставени бутала и системата е попълнена с машинно масло. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от хидравлични крикове и преси на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки е гарантирано от най – добрите производители на пазара.
При изборът на хидравличен крик или преса е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди и изисквания. В зависимост от приложението си криковете се различават по големина, товароподемност, начин на работа и преносимост. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на хидравличен крик или преса са:

Крикове и преси

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от хидравлични крикове и преси на сравнимо ниски цени. Малка част от машините, които сме приготвили за вас са – винтов крик, хидравлични криковe, крик за скорости, кран за двигатели, хидравлични преси, хидравлични тръбогибки, хидравлични разпъвачки.
Криковете се използват за вертикално издигане на товари. Според конструкцията си се делят на винтови, хидравлични и пневматични.
Винтовият крик предимно се използва за вертикално издигане на превозни средства чрез поставяне на палецът им в специално предназначена в купето кухина. Въпреки голямата си товароподемност до 50 тона и компактността си са по – малко търсени и използвани от хидравличните.
Криковете тип крокодил са сред най – търсените видове крикове на пазара. Подходящи са за използване, както в професионални, така и в домашни условия. Различните модели крикове тип крокодил могат да повдигат детайлите на височина от 9 до 50 см.
Хидравличните крикове могат да бъдат както с ръчно, така и с механично задвижване. Хидравличните крикове са сред най – търсените видове крикове на пазара, заради голямата си товароподемност, дълъг експлоатационен живот, компактност и ниска цена.
В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и редица специализирани крикове, като – крикове за скорости или трансмисионни инструменти, кранове за повдигане на двигатели, хидравлични скоби за пружини, цилиндри за събиране, разпъвачки, хидравлични преси и други.
Хидравличните преси са устройства за рязане, щанцоване и огъване на различен вид тръби. Най- често се използват за ремонт на автомобили – избиване на лагери, водопроводни инсталации и много други области.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Компресори за въздух
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Бутални и винтови компресори за въздух

Бутални и винтови компресори за въздух в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Компресорите са машини, които нагнетяват газове. Принципният начинът на работа на различните видове компресори е сравнително прост – засмукват определено количество газ и увеличават обема му, като намаляват обема му, като работят в отворен цикъл. Според начина си на работа компресорите се разделят на два основни типа – бутални и винтови, а според конструкцията си – на едностъпални и многостъпални. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от бутални и винтови компресори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Качеството на всички предлагани от нас компресори е гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
При изборът на компресор е най – важно да се съобразите със специфичните си нужди, за да закупите машината с правилните параметри на работа. Най – важните технически характеристики са компресорите са:

 • големината на въздушният резервоар (ресивера) – тъй като той изпълнява ролята на акумулатор на сгъстеният въздух, колкото е по – голям, с толкова по – малко пулсации работи машината
 • налягане на изхода
 • производителност
 • степен на сгъстяване
 • консумирана енергия по време на работа
 • размер и тегло
 • нива на шум по време на работа
 • наличие на мазилни вещества във въздуха след преминава през компресора
 • цена за закупуване, поддръжка и експлоатация

Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на нов бутален или винтов компресор са:

Бутални и винтови компресори за въздух

Според начина си на работа компресорите се разделят на два основни типа – бутални и винтови.
Буталните компресори са най – старият, но все още най – използваният и търсен вид компресори на пазара. Буталните компресори за въздух се характеризират с елементарна конструкция и експлоатация, компактни размери, висока ефективност по време на работа и ниска цена за закупуване и поддръжка. Според мощността си, буталните компресори се делят на компресори за ниско налягане и компресори за средно и високо налягане. Буталните компресори за ниско налягане имат възможност да сгъстяват газа до около 15bar. По – голямата част от предлаганите бутални компресори на пазара имат възможност да сгъстяват въздуха до около 8bar. Буталните компресори за средно и високо налягане са професионални машини, които предимно се използват с индустриални цели. Те имат възможност да сгъстяват въздуха до около 100bar.
Винтовите компресори покриват широки диапазон от мощности, подходящо решение за приложения, изискващи ниски налягания и голям дебит при висока ефективност на процеса. Винтовите компресори за въздух се характеризират с елементарна експлоатация, дълъг живот, компактна конструкция и сравнимо ниски цени.
Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини
 • Водни помпи и хидрофори

Помпи за вода и хидрофорни системи

Помпи за вода и хидрофорни системи в онлайн магазинът за машини и инструменти – el-mashini.bg. Помпите за вода и хидрофорите са широко използвани, както от професионалистите, така и от любителите градинари. Приложението на водните помпи е много широкоспектърно и единствено зависи от специфичните ви нужди и техническите характеристики на машината. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори на сравнимо ниски цени и експресна доставка в цялата страна. Всички предлагани от нас водни помпи и хидрофори са с качество гарантирано от производители, като Raider, RTR, Einhell, Bosch, Skil, Metabo и други.
Изборът на водна помпа или хидрофор изцяло зависи от специфичните ви нужди и от вида на използваната вода. Ако засмукваната вода съдържа твърди частици се използват само специално пригодените водни помпи за замърсена вода. Предишни наши публикации, които ще ви помогнат в изборът на помпа за вода или хидрофор са:

Помпи за вода и хидрофорни системи

В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите голямо разнообразие от градински помпи, помпи с пресостат, дълбочинни помпи, потопяеми помпи за чиста и мръсна вода, комбинирани потопяеми помпи, помпи за силно замърсени води, бензинови водни помпи и хидрофори.
Градинските водни помпи са сред най – търсените и предпочитан помпи на пазара. Градинските водни помпи се характеризират с ниска цена за закупуване и поддръжка, лесна експлоатация и удобство. По – голямата част от градинските помпи предлагани на пазара са центробежни с предназначение за монтаж на сухо. Максималната дълбочина на засмукване е 8 – 9 метра и изхвърляне на водата на 20 – 40 метра.
Потопяемите и дренажните водни помпи се използват, когато се засмуква вода от по – голяма дълбочина. Потопяемите и дренажните водни помпи имат много широкоспектърно приложение и могат да бъдат използвани за изпразване на водни басейни, отводняване на различни помещения, дренажни шахти, изпомпване на вода от кладенци и други. Този вид помпи се характеризират с широкоспектърно приложение, лесна употреба и сравнимо ниска цена.
Хидрофорите се използват, когато има на разположение източник на вода, който осигурява постоянен поток с постоянно налягане.
Бензиновите водни помпи се използват, когато нужната вода е в големи количества и няма възможност за ползване на електричество. Бензиновите водни помпи се характеризират с голяма мощност и издръжливост на големи натоварвания.
Когато изпомпваната вода съдържа твърди частици се използват помпите за замърсени води. С тяхна помощ имате възможност да използвате вода, която съдържа твърди частици, като пясък и чакъл с големина от 5 до 70мм. В нашият онлайн магазин за машини и инструменти имате възможност да намерите и водни помпи, които са комбинация между помпите за мръсна и чиста вода. Този вид водни помпи са сред най – търсените на пазара, заради широкоспектърното си приложение и сигурността, която дават по време на работа.

Малка част от останалите продуктови категории, които имате възможност да намерите в нашият онлайн магазин за машини и инструменти са:

 • Крикове и преси
 • Колички за инструменти
 • Лебедки и телфери
 • Пневматични машини
 • Гайковерти
 • Акумулаторни машини